Over Larimar

Over mij

BAM! Ineens zit ik thuis met een burn-out…..

Hoe heeft dat nou kunnen gebeuren?

Overspannenheid en burn-out komt toch alleen voor bij mensen die niet willen werken, en dikken klachten als vermoeidheid aan om lekker thuis te blijven?

Oei, ik geef het toe, ooit dacht ik ook zo.

Mijn naam is Bianca Bahre, ik woon in Sittard samen met mijn vriend, 3 bonuskinderen en een hond.

Als kind voelde ik me het meest thuis in de natuur en tussen de dieren, mijn middelbare school was dan ook een agrarische opleiding. Daarna heb ik voor de richting laboratoriumtechniek gekozen zodat ik zeker zou zijn van een baan en een goed salaris. Ik ben als chemisch analist gaan werken in diverse laboratoria (merendeel farmaceutisch) maar ik bleef het gevoel houden dat er verdieping miste in mijn leven. 

Omdat mijn interesses liggen op het gebied van ziekte, gezondheid, psychologie en spiritualiteit was het een logische stap voor mij om mij te gaan verdiepen in de natuurlijke geneeswijzen. In 2008 ben ik begonnen aan de 3-jarige opleiding Voetreflexzonetherapie. Om meer inhoudelijke kennis te krijgen over de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens heb ik in 2011/2012 de opleiding Medische Basiskennis gevolgd. De natuur en dieren bleven ook steeds in mijn hart kriebelen, dus heb ik ook nog een opleiding natuurgeneeskunde voor hond, kat en paard afgerond.

Ondanks al die leuke opleidingen lukte het mij niet om mijn vertrouwde omgeving in het laboratorium los te laten en echt mijn hart te volgen. Ik had het gevoel dat ze mij nodig hadden op het werk maar ook privé. Gedachten als “anderen kunnen het ook (of maken nog wel ergere dingen mee) dus ik moet me niet aanstellen”, “ik moet het wel goed doen anders pas ik niet meer in de groep” en “nog even volhouden en dan wordt het rustiger”….. Hallo burn-out…

Nooit verwacht dat mij dit zou overkomen.

Na een lange weg van vallen en opstaan, veel therapieën en nieuwe inzichten ben ik gaan oppakken waar ik echt blij van word….., natuurlijke geneeswijzen en massage. Ik ben de opleiding Integraal holistische massagetherapie gaan volgen en ben enorm verrast over het positieve effect dat het op mij had. Ik kwam weer in contact met mijn lichaam en leerde welke signalen het gaf die ik al die tijd genegeerd had. Alle wijsheid zit al in jezelf, je hoeft er alleen maar naar te leren luisteren.

Ik kijk er naar uit om samen met jou naar de achterliggende oorzaak van jouw klachten te zoeken en deze op een natuurlijke manier aan te pakken waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam aangespoord wordt. En als je alleen maar voor een heerlijke ontspanningsmassage wilt komen ben je hier ook aan het juiste adres.

Hopelijk zie ik je snel!

 
Larimar voetreflex massage massages therapie larimar steen

Larimar, de edelsteen

De praktijk is vernoemd naar de edelsteen, Larimar.
De edelsteen wordt alleen gevonden in de Dominicaanse republiek. De naam is afgeleid van de azuurblauwe kleur, die doet denken aan de zee van een tropische bestemming.

Omschrijving van de steen
Larimar straalt liefde en vrede uit en stimuleert rust. Het verheft het bewustzijn op een natuurlijke wijze en harmoniseert het lichaam en de ziel.

Deze steen heft schijngrenzen op die het spirituele zelf beperken en leidt de ziel op zijn ware levensweg. 

Op psychisch vlak helpt Larimar om je leven weer in eigen hand te nemen. Het zorgt voor sereniteit, helderheid, constructief denken en het vermogen om ‘met de stroom mee te bewegen’ (makkelijker met veranderingen om te gaan). Larimar schept kalmte en evenwicht bij stemmingswisselingen en extreme emoties. Daarnaast helpt het woede, angst en jaloezie los te laten.

Mentale blokkades en overtuigingen kunnen doorbroken worden zodat totale vrijheid kan worden ervaren. Geen stress of lasten, enkel het eigen zelf en innerlijke wijsheid. Tevens stimuleert de steen persoonlijke groei en geeft inzicht in jezelf.

Op fysiek vlak neemt het blokkades weg en opent larimar diverse meridianen. De steen stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Kortom, precies dezelfde visie waar ik in deze praktijk ook voor sta.

 
Wacht niet op het perfecte moment, pak het moment en maak het perfect
Scroll to Top