5 Natuurgerichte Principes

De 5 werkvormen van de natuurgerichte principes bij Larimar

1. Energie

Behandelingen identificeren en corrigeren plekken in het lichaam waar energieblokkades, overtollige of te weinig energie de stroom verhinderen, met als doel evenwicht te herstellen.

2. Prikkeloverdracht

Reflexzone therapie activeert het parasympatische zenuwstelsel via massages op reflexzones van de voet, wat leidt tot een verbeterde organenfunctie en vermindering van stressklachten.

3. Drainage

Door het stimuleren van doorbloeding en het lymfatisch systeem worden afvalstoffen effectiever afgevoerd en voedingsstoffen beter aangevoerd, wat resulteert in een verhoogd energieniveau.

4. Voeding

Advies over gezonde voeding en mogelijke suppletie om het welzijn te bevorderen, inclusief het aanmoedigen van onbewerkte, biologische voedingskeuzes en voldoende waterinname.

5. Geestelijk welzijn

Focus op het verkennen van fysieke, emotionele, mentale, en spirituele lagen tijdens behandelingen, met coaching om diepere persoonlijke inzichten en emotionele verwerking te stimuleren.

1. Energie

In de behandelingen worden plekken gesignaleerd waar de energie niet goed stroomt. De energie kan geblokkeerd zijn, een teveel aan energie of een tekort aan energie op een bepaalde plek in het lichaam. Door deze plekken en de omliggende weefsels te masseren kan de energie weer vrij stromen waardoor een evenwicht zich kan herstellen. In de behandeling komt ook aan bod wat de oorzaak is dat de energie op een bepaalde plek stagneert. 

Bijvoorbeeld dat er nog onverwerkte emoties vastzitten of frustraties niet geuit durven te worden. Hierbij coach ik de cliënt om daar ruimte aan te geven, zodat blokkades op die manier opgeheven kunnen worden.

2. Prikkeloverdracht

Binnen de reflexzone therapie maak ik o.a. gebruik van het zenuwstelsel, die via de reflexzones op de voet met de corresponderende organen in het lichaam kunnen communiceren. 

Door de massage wordt het parasympatische zenuwstelsel gestimuleerd. Dit zorgt voor rust, sneller herstel, betere spijsvertering en een diepere ademhaling. Het sympathische zenuwstelsel wordt gekalmeerd (actie en inspanning). Stressklachten nemen hierdoor af waardoor het lichaam en organen beter in staat zijn hun functies uit te voeren.

praktijk larimar voetreflex therapie 5 natuurgerichte principes

3. Drainage

Wanneer de energie niet vrij kan stromen, spieren “vast gaan zitten”, en pijnklachten ontstaan, worden afvalstoffen ook moeilijker afgevoerd. De afvalstoffen hopen zich op (veroorzaken pijn en blokkades) en dit belemmert ook de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof. In de behandelingen stimuleer ik de doorbloeding en het lymfatisch systeem waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en voedingsstoffen en zuurstof beter aangevoerd worden. Cliënten zullen zich hierdoor energieker voelen.

4. Voeding

Ik geef de cliënt adviezen mee over gezonde voeding. O.a.: eet zo onbewerkt mogelijk (het liefst biologisch), drink voldoende water, lees de etiketten/ingrediëntlijst op de verpakking, vervang ongezonde gewoontes voor een gezondere variant (bijv. ongebrande noten i.p.v. koekjes), vermijd bepaalde voeding in tijden van hoge stress.

In sommige gevallen zal ik supplementen adviseren. 

5 natuurgerichte principes larimar

5. Geestelijk welzijn

In de behandelingen komt het geestelijk welzijn ruimschoots aan bod. Tijdens de massagebehandeling coach ik cliënten naar de diverse lagen in henzelf. Hierbij onderzoeken we de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen. 

Vragen als “welke emotie roept deze pijnlijke plek bij je op?”, “kun je aangeven welke gedachten je belemmeren om bepaalde dingen anders te doen?”, “als de angst er niet zou zijn, wat zou je dan het liefste doen?”, “wat maakt je écht blij?” (zingeving etc.).

Ik moedig de cliënt aan om naar de emotie te gaan en deze helemaal te doorleven. Ik kan de cliënt het effect van innerlijke weerstand laten voelen en vervolgens wat er gebeurt als hij/zij “ja” zegt tegen alles wat er is. Als laatst wordt er aandacht besteed aan de manier hoe de cliënt het leven weer grotendeels zelf kan bepalen i.p.v. geleefd te worden door de waan van de dag.

Wacht niet op het perfecte moment, pak het moment en maak het perfect

Maak een afspraak

Heb je vragen? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail.

Tijdens de behandelingen kan ik geen telefoon aannemen, stel jouw vraag bij voorkeur via WhatsApp of door middel van het contactformulier in te vullen.

Tijden

Maandag
10.00 - 16.00
Dinsdag
11.00 - 17.00
Woensdag
10.00 - 15.00
Donderdag
10.00 - 15.00
Vrijdag
10.00 - 15.00

Contact

06-40766330
info@praktijk-larimar.nl

Parklaan 15,
6131 KE Sittard

In sommige gevallen is het mogelijk om een afspraak te plannen buiten bovenstaande tijden. Informeer naar de mogelijkheden.

De auto mag tijdens de behandeling op eigen terrein geparkeerd worden in de gereserveerde vakken van Larimar. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping en er is geen lift aanwezig.

Scroll to Top