Praktijk Larima - Paprikasoep

Omdat ik gezond eten erg belangrijk en lekker vind, zal ik hier in de blog ook af en toe een recept plaatsen. Vandaag een recept voor een goed gevulde soep: paprikasoep. Je kunt deze soep als lunchgerecht maken, maar het kan ook prima als maaltijdsoep dienen bij het avondeten. Een lekkere soep maken hoeft eigenlijk helemaal niet moeilijk te zijn, dat bewijst dit recept wel! Paprikasoep met een garnering van komkommer, pijnboompitjes en pompoenpitten. Wanneer je deze soep als avondeten neemt, maak er dan een goed gevulde salade bij met bijvoorbeeld avocado en een gekookt eitje.

Aanvullende informatie over de paprika

De paprika is een heel gezonde groente, boordevol vitamine C, Vitamine K, Vitamine E en vitamine A. Daarnaast bevat het ook Vitamine B11, kalium en foliumzuur. De paprika bevat ook veel carotenoïden, een krachtige anti-oxidant. Onder andere luteïne en zeaxanthine hebben, wanneer je deze in voldoende mate met de voeding binnenkrijgt, een beschermende werking bij oogaandoeningen zoals staar en maculadegeneratie. Zij beschermen het netvlies tegen oxidatieve schade. Deze schade lopen we in de loop der jaren allemaal op, want zonlicht is straling en straling is (helaas) per definitie schadelijk voor het oog.

Ingrediënten:

Voor 4 personen als lunch

 • 3 of 4 puntparika’s
 • 2 uien
 • 3 teentjes knoflook

  Praktijk Larima - Paprikasoep

  Paprikasoep

 • 1 liter (kippen)bouillon
 • komkommer
 • pompoenpitten
 • pijnboompitten
 • chilivlokken

Snijd de paprika en uien in grove stukken, en de knoflook in kleine stukjes. Fruit deze aan in de pan met kokosolie. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat een kwartiertje doorkoken. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Pureer het geheel nu met de staafmixer. Schenk de soep in een kom en garneer met de komkommerblokjes, de pijnboompitjes, pompoenpitten en eventueel de chilivlokken als je van pittig houdt.

Eet smakelijk!

Kijk voor meer informatie over gezonde voeding en voedingssupplementen op mijn pagina over: Orthomoleculaire voeding

Kijk voor meer smakelijke, gezonde recepten ook eens op Leef Paleo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *