Praktijk Larimar- Herfstschotel met spruitjes

Nu de herfst volop zijn intrede heeft gedaan wordt het weer tijd voor heerlijke, verwarmende herfstgerechten. Het is heel gezond voor ons om met de seizoenen mee te eten, zoals ook de jagers-verzamelaars dat vroeger deden. Seizoensgroenten zijn vaak producten die in Nederland verbouwd worden, dus vers geoogst en in het seizoen (redelijk) goedkoop zijn. Daarnaast biedt de natuur in zijn producten precies de vitaminen en mineralen die de mens nodig heeft. Ook zorgt het eten van seizoensgroeten door het jaar heen voor variatie in de voeding.

Voor de herfst betekent dat bijvoorbeeld: spruitjes, pompoen, pastinaak, witlof, boerenkool, ui en courgette.

Hieronder een heerlijk recept voor een kleurrijke herfstschotel met spruitjes.

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote zoete aardappelen in blokjes
  • 200 gram spruitjes, gehalveerd
  • 100 gram biologisch spekreepjes
  • 2 middelgrote uien in stukjes
  • 1 courgette in blokjes
  • Keltisch zeezout, zo nodig
  • kokosolie

Bereidingswijze:

Bak de zoete aardappel en spruitjes even aan en laat ongeveer 10 minuutjes gaar worden met de deksel op de pan. Voeg de uien en de spekjes toe en laat nogmaals 10 minuten garen onder de deksel. Voeg de courgette en het Keltisch zeezout en  evt. kruiden naar smaak toe en laat nog 5 tot 10 minuten garen met de deksel op de pan.

 

Wanneer je meer begeleiding wilt naar een gezondere leefstijl neem dan via onderstaande link contact met mij op. Ik help u graag!

Contact

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *